2022 YILININ ŞUBAT AYINDA TÜRKİYE'DE KAÇ KONUT SATILDI?

16 Mart 2022

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün merakla beklemiş olduğu konut satış rakamları raporu Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından yayımlandı. Yayımlanan rapor son konut satış rakamlarını vermesinin yanı sıra aynı zamanda sektörde gidişatı göstermesinin açısından da büyük bir öneme sahip bulunuyor. 

Sıfır ve ikinci el konut satış rakamlarının toplamından oluşan konut satış istatistikleri raporu her ay Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından sona eren ayı takip eden bir sonraki ayın genelde 15. gününde ilan ediliyor. Açıklanan rakamlar inşaat ve gayrimenkul sektörünün en önemli istatistiksel verisi olarak kabul ediliyor. 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye genelinde Şubat ayında 97 bin 587 konut satıldı. Konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 oranında artış gösterdi. En çok konut satılan il 18 bin 752 konut satışı ve yüzde 19,2 pay ile yine İstanbul olurken bu ilimizi sırası ile 8 bin 464 konut satışı ve %8,7 pay ile Ankara, 5 bin 575 konut satışı ve %5,7 pay ile İzmir izledi. 

konut satış rakamları şubat 2022

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI DÜŞTÜ, İPOTEKLİ KONUT SATIŞ RAKAMLARI ARTTI! 

Açıklanan verilere göre kamu bankaları tarafından yapılan faiz indirimi konut satış rakamlarına olumlu yansıdı. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35,6 artış gösterdi ve 19 bin 888 rakamına ulaştı. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 20,4 olarak gerçekleşti. Ocak-Şubat döneminde gerçekleşen ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 49,9 artışla 38 bin 71 oldu.

yabancılara konut satışı

YABANCILARA KONUT SATIŞINDA SON DURUM NE, YABANCILAR TÜRKİYE'DEN KAÇ KONUT ALDI?

Yabancıların konut alımları Şubat ayında hız kazanırken bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 54,9 oranında artış göstererek 4 bin 591 adet olarak kayıtlara geçti. Türkiye'den en çok konut alan yabancılar İran vatandaşları olurken bu ülkeyi sırası ile Irak, Rusya, Kazakistan, Almanya ve Kuveyt izledi.

 

Kaynak:emlak365. com

Yorumlar

©2015-2024 | Gayrimenkulcu.com Tüm Hakları Saklıdır.